top of page

MAI 4, 2022

Intrebări și răspunsuri

AdobeStock_195624012_edited.jpg

Ce siguranță avem dacă semnăm cu această firmă?

Noi ne dorim să aveți siguranța că, o dată ce ați semnat cu noi, lucrurile se vor întâmpla așa cum am spus. Iată ce facem ca să fim cât se poate de siguri că nu greșim:
 

1. Am angajat o echipă de peste 20 de avocați. Specialiști pe mai multe domenii. Unii în zona de comercial, alții în zona de contencios, alții în zona de civil. Fiecare dintre acești avocați a analizat Decizia Curții și împreună au discutat și au pus cap la cap o strategie sănătoasă de încasare a sumelor. Cum credeți că o singură minte de om poate să cuprindă toate acestea?


2. Am cerut opinii juridice de la profesori universitari, foști judecători cu experiență, executori judecătorești, astfel încât să înțelegem cât mai bine Decizia Curții. Nu le știm noi pe toate, întotdeauna sunt și alte minți luminate care ne ajută.


3. Am studiat toate încercările de executare silită din acest caz, am văzut ce au greșit avocații, executorii și instanțele de până acum, am învățat din asta. Este primul caz din istoria juridică a României cu o asemenea miză uriașă. Greșelile altora sunt învățăturile noastre de minte.


4. Mergem pe mai multe căi, pentru ca nu cumva să fim aruncați exact pe calea pe care nu am mers și să riscăm să pierdem banii din motive administrative. 


5. Avem o echipă de peste 30 de oameni care se ocupă permanent să gestioneze hârtiile și birocrația din dosare. Pentru fiecare dintre dumneavoastră, sunt peste 15 documente diferite, fiecare de 5-10 pagini care trebuiesc completate, tipărite, înregistrate, verificate, semnate de avocați și trimise în instanță. E nevoie de echipă ca să gestionezi peste 10000 de dosare.


6. Din ce știm, suntem singurii care plătim bani ca să puteți avea încrederea că vom face ceea ce spunem. A mai pus cineva banii jos până acum?


7. Și, poate cel mai important, noi nu vă ținem cu forța lângă noi. Dacă ați acționat deja în altă direcție și aveți încredere în avocații cu care colaborați, vă dorim succes. Dacă nu, sunteți bineveniți lângă noi și ne bucurăm pentru că împreună suntem mai puternici.

Toate acestea de mai sus înseamnă muncă, organizare și bani investiți. Credem că acestea sunt argumente puternice ca să puteți avea încredere în noi.

Cum știți câte acțiuni revin pentru fiecare, dacă încă nu s-a dat hotărârea de guvern?

Conform deciziei Curții nr. 2370/08.05.2019, obligația principală a Guvernului este „Obligă pârâtul Guvernul României să adopte o hotărâre de guvern pentru punerea în aplicare a dispozițiilor art. 9 din anexa la O.U.G. nr. 49/1997, astfel cum a fost modificat prin O.G. nr. 55/2003, în vederea vânzării de acțiuni ale OMV Petrom S.A., până la limita de 8% din capitalul social, la același preț la care au fost vândute acțiunile în cadrul procesului de privatizare, sub sancțiunea unor penalități de 1000 lei pe fiecare zi de întârziere de la dată pronunțării prezenței decizii și până la executarea obligației.”.

Dacă facem calculul, luăm 8% din acțiunile OMV Petrom și împărțim la numărul de angajați de la momentul privatizării, obținem aproximativ 61200 de acțiuni pentru fiecare angajat îndreptățit, pe care le puteți cumpără la prețul de 0.2165 lei fiecare. Așadar, aveți de achitat un total de 13249 lei, dacă doriți să va exercitați dreptul la acțiuni. Acest drept nu este personal, ci este un drept în virtutea calității de angajat pe care o aveați la momentul privatizării.

Cum veți putea pune în aplicare această Hotărâre?

Am studiat foarte bine Decizia Curții, practica în domeniu, precum și încercările anterioare de executare silită. Am văzut reacția reprezentanților Guvernului pe această temă. Am văzut și reacția instanțelor de judecată. Am înțeles reacția avocaților care v-au reprezentat. 

Apoi, ne-am formulat o strategie clară. Vom trimite dosarele echipelor de avocați, vom cere executarea silită a penalităților (individual, pentru fiecare persoană îndreptățită din Decizia Curți).

Vom merge la Tribunal, Curtea de Apel si Inalta Curte de Justitie. Credem că va fi nevoie să mergem și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, vom face și asta. Vom merge pe toate căile legale, cu încredere că justiția își va spune definitiv cuvântul, până la urmă. 

Nu uitați, nimeni nu e mai presus de lege și aveți de partea dumneavoastră două atuuri puternice: 

1. o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă și 

2. pe noi, o echipa puternică de avocați, executori și personal administrativ – toți se străduiesc în fiecare zi să ducă hotărârea judecătorească la bun sfârșit. 

Am plătit la diverși avocați bani și acum nu mai răspund la telefon. De ce să plătim 1000 lei către PetroActive acum? Care e garanția Dumneavoastră? 

NU plătiți bani către PetroActive, încasați bani de la noi!
Câțiva dintre dumneavoastră au înțeles sau le-a fost transmisă eronat aceată informație. PetroActive NU ÎNCASEAZĂ această sumă de 1000 lei de la clienți ca mai apoi să nu răspundă la telefon (așa cum au făcut diverși avocați/terți în trecut).
PetroActive PLĂTEȘTE fiecărei persoane care devine clientul nostru 1000 de lei ÎN AVANS, asumându-și astfel rolul de a câștiga procesul (plătim acești bani deoarece considerăm că avem șanse reale de câștig, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru noi).

De ce nu am fost informați până acum despre câștigarea procesului?

Ar fi trebuit să fiți informați chiar de persoanele cărora le-ați dat împuternicire la momentul la care a început procesul de 8%. Ar fi trebuit să va spună. Dar încă nu o fac. Credem noi, nu au capacitatea să comunice cu 23000 de oameni.

Și aici revenim noi cu o întrebare: dacă nici măcar nu ați fost informați, dacă nu au capacitatea să discute cu dumneavoastră, ce capacitate credeți că au să recupereze sumele pe care le au de recuperat și să le distribuie mai departe către dumneavoastră? 

Ce putem face dacă nu putem începe succesiunea până pe 8 mai 2022?

Încă nu avem o soluție finală pentru moștenitorii care nu au succesiunea făcută. Lucrăm la documente și vom reveni cu informații la dumneavoastră. Lăsați-ne datele de contact în centrele de semnare și noi vom reveni la dumneavoastră cu o soluție.

Credeți că avem șanse reale de câștig? 

DA, credem că avem șanse reale de câștig. Trebuie să fim suficient de mulți că să însemnăm ceva – să fim suficient de puternici. Și asta depinde de dumneavoastră. Restul îl facem noi. 
Noi credem ca penalitățile de 1000 de lei pe zi sunt pe fiecare persoană în parte sau pentru toți participanții în dosar (ca un grup)?

Drepturile sunt INDIVIDUALE și nu pe grup sau pe dosar. Penalitățile se aplică individual pentru fiecare parte în proces, în legislația noastră neexistând prevăzute penalități per dosar, ci per persoană, fizică sau juridică. Tehnic, numai per relație creditor-debitor. Fiecare dintre dumneavoastră sunteți un creditor, Guvernul este debitor pentru toți. 

De ce se prescriu drepturile la data de 08.05.2022, dacă această dată nu apare niciunde în Hotărâre?

Nu este nevoie să scrie în Decizia Curții pentru că este deja prevăzut în Lege. Conform articolului 2517 din codul de procedură civilă, termenul general de prescripție al unei Hotărâri Judecătorești civile sau administrative este de 3 ani.

Deci, cu excepția situațiilor extraordinare prevăzute de lege, termenul de prescripție în deciziile administrative și civile este 3 ani de la data deciziei instanței (cazul nostru). Acest termen se împlinește pe dată de 8 mai 2022.

Vă mai comunicăm că există și situații extraordinare la care noi am putea să apelăm pentru a prelungi acest termen. Lucrăm la acest aspect și vom reveni cu alte informații și noutăți.

bottom of page